AFGELAST Huis van het Kind

activiteiten: Workshop 'Babyproef', Workshop 'Knuffelturnen (Gezinsbond)', Workshop 'Snoezelen', Workshop 'Knutselen'. Dit voor alle gezinnen met een kindje dat geboren is in 2017, 2018 of 2019. Oudere broertjes of zusjes zijn natuurlijk ook welkom!

Locatie

Wachtebeke 9185 Godshuisstraat 11 Buitenschoolse kinderopvang Het Meykevertje

Het Huis van het Kind Wachtebeke is een samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder de Gezinsbond. Samen willen we er voor zorgen dat alle gezinnen in Wachtebeke met een vraag over opvoeden en opgroeien makkelijk de weg vinden naar de juiste organisatie.
Voor wie: Voor alle gezinnen met een kindje dat geboren is in het jaar 2017, 2018 of 2019. Oudere broertjes of zusjes zijn natuurlijk ook welkom!
Wat: Kennismaking met andere ouders, leuke workshops voor jong & oud, een hapje & een drankje, kennismaken met organisaties.

Workshop “Babyproef”

Hoe maak je een fruit-, groente- of granenpap voor je baby? Wat geef je bij welke leeftijd? Hoe ga je van fijngemaakte voeding over naar stukjes? In deze workshop zijn baby’s samen met hun mama en/of papa welkom om te proeven van zelfgemaakte hapjes. Ouders krijgen antwoord op vragen over voeding- en eetgewoonten bij jonge kinderen en kunnen ervaringen uitwisselen met andere ouders.
Deze workshop wordt gegeven door diëtiste Nathalie Vets via Logo gezond plus en werd uitgewerkt in samenwerking met Villa Tuur (Destelbergen).
Duur: 1uur. We starten om 11u30. Wanneer de sessie bezig is, kan je niet meer aansluiten.

Workshop “Knuffelturnen”

Knuffelturnen is een leuke manier om te leren bewegen voor peuters en kleuters, samen met één van hun (groot)ouders. Via speelse ontspannings- en behendigheidsoefeningen krijgen de kinderen en de (groot)ouders de gelegenheid om in een vertrouwde sfeer samen te bewegen. Naast de relatie tussen (klein)kind en (groot)ouder staat dus het bewegen, het voelen, het genieten en het ontspannen centraal.
Deze workshop is een samenwerking met Gezinssport Vlaanderen en Gezinsbond Wachtebeke. Bij voldoende interesse kan er een reeks van meerdere sessies worden voorzien.
Duur: 30 à 45 minuten.

Workshop “Snoezelen”

Snoezelen is lekker ontspannen. We doen dit met muziek, licht, zachte stoffen… in een sfeervolle omgeving. Dit soort van activiteiten kunnen toegepast worden bij iedereen. Ook peuters en kleuters ondervinden hierbij positieve effecten.
Deze workshop wordt gegeven door ergotherapeute “Snoezelke”. www.snoezelke.be
Duur: 2 keer 20 minuten.

Workshop “Knutselen”

Knutselen voor peuters en kleuters rond het thema “Feest”.
Deze workshop wordt gegeven door 1000poot –producties. De lesgever heeft zowel een artistieke als pedagogische achtergrond.
Duur: Bij deze workshop kan je kindje komen en gaan wanneer hij/zij zin heeft.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
Gratis

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten

Za Nov 28
Locatie

Wachtebeke