Een reis doorheen het darmkanaal

Prof. De Looze, maag-darmspecialist in het UZ te Gent, neemt je mee op deze reis door het spijsverteringskanaal. Tijdens deze reis geeft hij – als een ervaren gids - bevattelijke uitleg over enkele veel voorkomende spijsverteringskwalen en horen we ook hoe darmkanker kan voorkomen worden. Het bevolkingsonderzoek hiernaar in Vlaanderen krijgt een bijzondere aandacht in deze uiteenzetting.

Locatie

Herzele 9550 Kerkkouter 40 CC De Steenoven

Vroeg je je al eerder af wat er gebeurt eens ons “nationaal gerecht” (biefstuk/friet met peperroomsaus en sla/tomaat) doorgeslikt is en het aan zijn reis door het spijsverteringskanaal begint?
Hoe onze voeding verwerkt wordt en uiteindelijk omgevormd tot …. (jeweetwelwat).
Prof. De Looze, maag-darmspecialist in het UZ te Gent, neemt je mee op deze reis door het spijsverteringskanaal. Tijdens deze reis geeft hij – als een ervaren gids - bevattelijke uitleg over enkele veel voorkomende spijsverteringskwalen en horen we ook hoe darmkanker kan voorkomen worden.
Het bevolkingsonderzoek hiernaar in Vlaanderen krijgt een bijzondere aandacht in deze uiteenzetting.
Hij licht tenslotte ook een tipje van de sluier op over de miljarden bacteriën die in onze darmen leven en hoe deze ziekten kunnen veroorzaken.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
8.00

Leden van de Gezinsbond betalen € 5 - Niet-leden betalen € 8

Inschrijven

Inschrijven doet u via eddy.de.backer@scarlet.be (met vermelding van “Danny De Looze”, aantal personen, lidnummer
en afdeling) en dit ten laatste op maandag 17 februari 2020.

Uw inschrijving is definitief na overschrijving van het juiste bedrag naar rekeningnummer BE55 9795 7799 7844 met vermelding van “code 741201 naam, aantal personen en lidnummer”.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Hou mij op de hoogte van de afdelingsactiviteiten.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten